Groep 1 geel

Wij zijn nu nog een kleine klas met 11 kinderen. Gedurende het schooljaar stromen er nog meer kinderen in die ook net 4 geworden zijn. Samen maken we een hoop lol met elkaar. Het is eigenlijk altijd heel gezellig in de klas en spelenderwijs leren we ook een heleboel! 

De juf van groep 1 geel is juf Heidi. 
Als we op school komen leggen we onze tassen in de klas, hangen de jassen in de gang aan de kapstok en dan starten we in de kring. We wensen elkaar een goede morgen en we kijken of iedereen er is. Dan kijken we op de kalender welke dag het is, welke maand en wat voor weer het vandaag is. In de kring mogen de kinderen van de dag vervolgens ieder aan een kant van de juf komen zitten. Zij mogen gedurende de dag, vooraan lopen, de deur openhouden en op andere manieren meehelpen. Natuurlijk is er ook altijd tijd om even naar elkaars verhalen en belevenissen te luisteren. Aan de hand van de ritmekaarten gaan we kijken wat we vandaag allemaal gaan doen. 
We werken met de methode onderbouwd en in de kring leren we allerlei nieuwe dingen die te maken hebben met taal, rekenen en motoriek. Dit gaat altijd aan de hand van thema’s die steeds drie weken duren. 
Na de kring gaan we spelen en werken. We kunnen met verschillende materialen oefenen wat we in de kring geleerd hebben. In het lokaal mogen meestal 4 kinderen in de verschillende hoeken spelen. Juf helpt bij de knutseltafel vaak nog wel een handje mee. Op het speelklein kunnen maar twee kinderen van 1 geel per hoek spelen. In de hoeken op de gang mogen namelijk ook twee kinderen van groep 1 groen komen spelen. Leuk dat we daar met elkaar kunnen spelen.  
Ook spelen we regelmatig samen met de peuters van Kidsfirst zodat zij alvast wennen aan hun toekomstige klas en juf. 
Vaak gaan we iets na tienen alles weer netjes opruimen en handen wassen vervolgens zetten we onze stoelen weer in de kring. We zingen een liedje en gaan dan eerst water drinken. Als het water op is, mag je je fruit uit de tas halen en opeten. Ondertussen kletsen we gezellig met de buurman of buurvrouw. 
Na het eten en drinken gaan we buitenspelen of we gaan naar het speellokaal. We doen zelf onze kleren uit en leggen dat netjes onder de stoel zodat het na het gymnastieken ook weer makkelijk aan kan. Wat super goed als we dat al helemaal zelf kunnen. Als het nog niet helemaal lukt, kan de buurman of buurvrouw helpen maar juf wil ook altijd wel helpen! 

We maken gebruik van het continurooster. Dat betekent dat we rond de klok van twaalf uur met z’n allen een broodje gaan eten (met schoongewassen handen).  De broodjes en iets te drinken hebben we meegekregen van huis. We eten altijd in groepjes aan tafel. Juf Heidi gaat elke dag bij een ander groepje aan tafel zitten eten. Na het eten mogen we een half uur buitenspelen. We gaan dan tegelijk met een andere kleutergroep naar buiten. Als alles weer opgeruimd is, gaan we binnen nog een keer spelen en werken. De dag zit er al bijna weer op. We sluiten altijd de dag weer af in de kring. We zingen nog een liedje, lezen een verhaaltje of doen nog een spelletje. Soms dansen we nog mee met een liedje dat we op het digibord kunnen kijken! Sommige kinderen gaan na schooltijd naar de BSO. Met iedereen kijkt de juf altijd rustig of degene die hem/haar ophaalt er al is. 

Het wordt vast een heel gezellig schooljaar!