Groep 5a

Welkom in groep 5A - 2022/2023

Er zitten 22 kinderen in onze groep, waarvan 10 meisjes en 12 jongens. Juf Esther staat maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor de groep. Woensdag geeft juf Marloes les.

We beginnen elke ochtend met de inloop. Om 8:15 uur kunnen de kinderen naar binnen om even iets voor zichzelf te doen. Om 8:30 uur kunnen we dan direct aan de slag. De lessen duren tot 14.15 uur. Daarna zijn de kinderen vrij.

Op maandagochtend hebben we gym en op dinsdagmiddag zwemmen we. Dit jaar gaan we voor het eerst op de fiets.

Onze groep is een gezellige groep! Iedereen hoort erbij en is betrokken. In groep 5 werken we hard. Zo krijgen de kinderen in groep 5 een aantal nieuwe vakken erbij, waaronder: natuur & techniek, aardrijkskunde en geschiedenis. Dit vinden we allemaal erg interessant en leuk! Ook moeten we soms leren voor een toets. Iedereen houdt dit schooljaar een spreekbeurt. Zo leren we ook veel van elkaar. Dit jaar wordt er veel zelfstandigheid van de leerling verwacht. Maar naast al dat harde werken, maken we ook tijd voor leuke dingen! Dit jaar staan de volgende leuke activiteiten op het programma: excursie naar de boerderij, meedoen aan Theaterlezen vanuit de bibliotheek, naar de voorstelling ‘De vliegende Hollander’, het sinterklaas- en kerstfeest, meerdere sportdagen, zwemspelletjes en uiteraard de schoolreis!

We gaan er een leuk en leerzaam schooljaar van maken!