Groep 6a

Welkom in groep 6A - 2022/2023

In onze groep zitten 22 kinderen, waarbij de jongens in de minderheid zijn. In de groep zitten namelijk 15 meiden en 7 jongens. Daarnaast hebben wij ook nog eens twee juffen!

Juf Ismay is er de hele week om les te geven. Verder is juf Lisa er op donderdag en vrijdag om juf Ismay te ondersteunen. Naast de juffen die ons op school lesgeven, krijgen wij op maandag gymnastiek van juf Nathalie. Wij gaan dan om 10:30 naar gymnastiek toe op de fiets en rond 12:15 zijn wij weer terug op school. Verder gaan wij op de donderdagen in de even weken naar Tropiqua om daar een uur lang zwemles te volgen. Ook hier gaan wij op de fiets naar toe. Wij vertrekken om 12:30. Sommige van ons mogen vanaf het zwembad zelf naar huis fietsen om 14:15, anderen fietsen mee terug naar school waar wij rond 14:30 weer aanwezig zijn.

Wij beginnen elke ochtend niet alleen met een lach, maar ook met de inloop. De inloop is van 08:15 tot 08:30. In deze tijd kunnen wij nog even kletsen met onze vrienden in de klas, leggen wij alles klaar, doen wij een klein spelletje, maken wij een tekening of komen we even gezellig kletsen met onze juf. Daarna gaan wij keihard aan de slag met alle verschillende vakken en zijn wij elke dag om 14:15 weer vrij.

Na de inloop gaan wij aan de slag met rekenen, taal, spelling, schrijven en begrijpend lezen. In de middagen krijgen wij de zaakvakken. Onze zaakvakken zijn biologie, aardrijkskunde en geschiedenis. Wij leren zowel thuis als op school heel hard voor deze zaakvakken, omdat hier ook proefwerken bij horen. Naast de zaakvakken wordt er ook ruimte gemaakt voor vakken zoals drama, tekenen, muziek en handvaardigheid.

Wij kunnen heel goed samen met elkaar werken aan de opdrachten die onze juffen ons geven. Toch leren wij ook om zelfstandig te zijn. Wij leren wat zelfstandigheid betekend en hoe wij dit kunnen laten zien in de klas. Nu doen wij dit namelijk ook al door ons werk zelf na te kijken, te reflecteren, oplossingen te bedenken of door bijvoorbeeld zelf taken te bedenken en uit te voeren.

Vanaf januari gaan wij ook hard aan de slag met het maken van een werkstuk. Dit doen wij onder andere met behulp van de Chromebooks op school. Door deze werkstukken leren wij niet alleen van elkaar, maar leren de juffen ook van onze 22 werkstukken! De werkstukken die wij in groep zes gaan maken zullen over een dier gaan! Welke dieren zullen allemaal voorbijkomen?

Verder hebben wij verschillende uitstapjes dit schooljaar. Zo gaan wij naar de WP om bezig te gaan met techniek, bezoeken wij voorstellingen en gaan wij natuurlijk aan het einde van dit schooljaar weer gezellig op schoolreis.

Kortom het wordt een druk en vol jaar waarin wij niet alleen van de juffen leren. Nee! Sterker nog, wij gaan van, maar vooral ook samen met onze klasgenoten leren! Want in deze groep zitten 22 verschillende kinderen, met allerlei verschillende talenten.