Groep 2 blauw

Welkom bij groep 2 blauw - 2022/2023

Wij zijn een gezellige klas met 16 kinderen. In deze groep zitten 7 jongens en 9 meisjes.

Onze groep zit naast groep 2 rood en samen hebben wij een kleuterplein met o.a. een huishoek, poppenhuis en een bouwhoek. Hier spelen wij graag!

Op maandag t/m woensdag staat juf Gerda voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Annamieke. Om 8.25 uur komt er een groep 2 juf naar buiten. Dan mag iedereen naar binnen toe.

Als we de school binnen komen, hangen we onze tassen en jassen aan de kapstok. Wassen we eerst goed onze handen. We beginnen met de inloop. Er ligt materiaal op tafel en daar mogen we uit kiezen. Soms staat onze stoel al bij de tafel, omdat we dan een opdracht moeten doen of een werkje af moeten maken. Ook ligt er regelmatig een boek op onze stoel of mogen we er zelf een kiezen.

Als iedereen er is, zingen we een liedje om iedereen goedemorgen te wensen. Elke dag worden er twee hulpjes gekozen. Zij helpen met uitdelen en mogen vooraan in de rij staan. Iedereen wil graag hulpje zijn!

Vaak mogen we in de kring kort iets vertellen. Daarna beginnen we met een kringactiviteit.

We werken in de klas o.a. met de methode Onderbouwd. Iedere 3 weken hebben we een nieuw thema. Hierin worden doelen aangegeven die kleuters moeten beheersen voordat ze naar groep 3 gaan. Naast de sociaal-emotionele ontwikkeling zijn vooral de onderdelen taal, rekenen en motoriek heel erg belangrijk.

De dagritmekaarten laten ons precies zien wat we wanneer gaan doen. We houden van buitenspelen en van gymmen in het speellokaal. We maken werkjes in de klas en spelen met materialen uit de kast. Ook tekenen en kleuren vinden we leuk.

De meeste kinderen van onze klas gaan om 14.15 uur naar huis. Een aantal gaan ook naar de BSO.

We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!