Groep 4b

In onze groep zitten 23 leerlingen, 14 jongens en 9 meisjes!

Op maandag staat juf Nettie voor de groep en de rest van de week juf Judith.

Elke maandag krijgen ze gymnastiek van onze vakleerkracht, juf Nathalie.

Wij zijn gek op lezen en doen dit dan ook elke dag. Heerlijk lezen in een zelf gekozen leesboek, werkbladen met teksten en woordrijtjes en duo-lezen met een andere leerling.

Rekenen doen we met de Pluspunt, de sommen staan op het digibord en in ons eigen werkboek. Na 11 lessen hebben we een bloktoets. Daarna hebben we een paar dagen een ‘break’ om de leerstof te herhalen of te verdiepen. Wij doen ook geregeld race rekenen, dit doen we 2 minuten per keer ( plus- en minsommen) om snel te kunnen leren rekenen. 

Voor taal en spelling hebben we de methode Taal actief.

We besteden aandacht aan de volgende onderdelen; woordenschat, spreken en luisteren, taalbeschouwing en schrijven. Hiervoor hebben we een werkboek en een taalgroeiboek, dit gaat over je eigen taal. Je laat zien waar je goed in bent en wat je nog wilt leren. 

Spelling maken wij in een werkboek en maken elke dag een dictee van ongeveer 5 woorden in een schriftje. Wij oefenen vaak extra op de chromebooks om nog beter te worden.

Begrijpend lezen

Begrijpend lezen oefenen wij met de methode Leeslink. Wij lezen de teksten en samen praten over de inhoud ervan. 

Schrijven

We hebben ook een schrijfschrift, waar we netjes leren schrijven in blokschrift. We leren in groep 4 alle hoofdletters schrijven. Aan het eind van het schooljaar weten we wanneer we een hoofdletter moeten schrijven.

Andere vakken

Naast bovenstaande vakken hebben we ook nog andere vakken zoals “De Zaken” (wereldoriëntatie en techniek), Engels en Verkeer. Elke week gaan we op dinsdag en/of vrijdagmiddag knutselen en/of tekenen en hebben we muziek. 

Ook werken wij met de methode KiVa (sociaal emotionele vorming), dit betekent FIJN!  

 Wij zorgen er samen voor dat onze groep een fijne klas is!