Peuteropvang (voorschool)

Voorschool De Braskorf in OBS De Braskorf

Binnen deze school wordt er door KidsFirst voorschoolse opvang aangeboden. Ons gezellig ingerichte lokaal vind je in de gang bij de kleuterklassen.

Voorschool, wat is dat?

De voorschool is de plek waar peuters, vanaf 2 jaar tot 4 jaar, zich spelenderwijs ontwikkelen. Dit doen ze onder leiding van gekwalificeerd personeel.

We werken met het VVE-programma Startblokken. Dit programma werkt met thema’s die passen bij de belevingswereld van het kind. Het lokaal en de activiteiten worden op elk thema aangepast. Om de doorgaande lijn van de voorschool naar de basisschool te realiseren, is er regelmatig overleg met de leerkrachten van de basisschool.

De pedagogisch medewerkers hebben allemaal een opleiding gevolgd, specifiek gericht op de ontwikkeling van peuters (denk hierbij aan taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, rekenontwikkeling, motorische ontwikkeling).

In de groep wordt veel gespeeld; van spelen leren kinderen immers, dus het spel staat voorop! De peuters worden uitgedaagd door de vele verschillende materialen en gezellig ingerichte hoeken.

De voorschool is een eerste stap voor u en uw peuter om kennis te maken met de school.

Openingstijden
Maandag     08:30 - 12:30 uur
Dinsdag     08:30 - 12:30 uur
Woensdag     Vrij
Donderdag     08:30 - 12:30 uur
Vrijdag     08:30 - 12:30 uur

Informatie

Wilt u meer informatie over onze voorschool? Dat kan via onderstaande gegevens;
https://www.kidsfirst.nl/locaties/de-braskorf-po-veendam/
088-0350400
planninggroningen@kidsfirst.nl.

Uiteraard kunt u een afspraak maken om een keer bij ons langs te komen om een kijkje te nemen. Bel dan voor een afspraak met 06-27896578